Informatikadan yozma ish namunalari – Safarova Mohigul Muhammadovnaning shaxsiy veb sayti

Informatikadan yozma ish namunalari

Informatika I – variant

  1. Internetdagi malumotlarni uzatish qoidalari … deb   ataladi.
  2. A) Provayder
  3. B) Protokol
  4. C) Web-sahifa
  5. D) Web-sayt
  6. E) Web-server
  7. Birinchi Web-brauzerlar kim  tomonidan  va  qachon  yaratilgan?
  8. A) 1990-yil Nruohg Trohg Ti
  9. B) 1991-yil Vilgelm Shikkard
  10. C) 1989-yil Browser
  11. D) 1990-yil Sharl de Kalmar
  12. E) 1990-yil Tim Berners Li
  13. Internetda faqat qidiruv tizimlari ko’rsatilgan qatorni ko’rsating?
  14. A) Opera, Rambler
  15. B) Netscape Navigator
  16. C) Netscape Communicator
  17. D) Mosaic, AdWiper
  18. E) Aport, Yahoo
  19. HTML tilining buyruqlari qanday ataladi?
  20. A) Teg
  21. B) Menyu
  22. C) Deskriptor
  23. D) Title
  24. E) A va C
  25. Matn quyuq shriftda yozilishi uchun qaysi deskriptor qo’llaniladi?
  26. A) Italik
  27. B) Underline
  28. C) Black
  29. D) Bold
  30. E) To’g’ri javob yo’q
  31. Yashil rang kodi qaysi javobda ko’rsatilgan?
  32. A) 0000FF
  33. B) 00FF00
  34. C) FF0000
  35. D) 000000
  36. E) To’g’ri javob ko’rsatilmagan
  37. <P Align = “Justufy”> – qanday ko’rsatma?
  38. A) Matn nomi
  39. B) Matnni sahifaning kengligi  bo’yicha  tekislash
  40. C) Matnni sahifaning o’rtasida  joylashtirish
  41. D) Matnni formatlash
  42. E) Matnni Sahifasining o’ng  chegarasi  bo’yicha  tekislash
  43. VSPACE – qanday vazifa bajaradi?
  44. A) Rasmni chap tomonidan joy qoldiradi
  45. B) Rasmni o’ng tomonidan joy qoldiradi
  46. C) Rasmni tepasidan joy qoldiradi
  47. D) Rasmni tagidan joy qoldiradi
  48. E) C va D
  49. Rasmni yuqori chegarasi bo’yicha joylashtiruvchi ko’rsatmani toping?
  50. A) Top
  51. B) Bottom
  52. C) Middle
  53. D) Width
  54. E) Height
  55. 814 sonini yozish uchun kerak bo`lgan baytlar soni:
  56. A) 6
  57. B) 10
  58. C) 42
  59. D) 112
  60. E) 192
  61. Agar xizmatchilar xujjatlari 45 Mbayt bo`lsa va ularning har biri 1 varaq ( bir satrda 64 belgili 48 satr) bo`lsa, u holda xujjatlar soni:
  62. A) 1280
  63. B) 3840
  64. C) 1250
  65. D) 1560
  66. E) 1024
  67. Xizmatchi haqidagi ma’lumotlar 2048 belgili satr ko`rinishida saqlanadi. 8192 xizmatchi haqidagi ma’lumotlarni saqlash hajmi 1.2 Mb ga teng disketlardan eng kamida nechta kerak:
  68. A) 14
  69. B) 12
  70. C) 10
  71. D) 8
  72. E) 16
  73. 84*48 ifodani yozish uchun kerak bo`ladigan baytlar soni:
  74. A) 3
  75. B) 4
  76. C) 8
  77. D) 12
  78. E) 16
  79. 101110011011100010011100 xabarda yarim baytlarda kodlangan bir xil belgilar juftligi soni:
  80. A) 4
  81. B) 2
  82. C) 5
  83. D) 3
  84. E) 6
  85. Joriy disk – bu …
  86. A) foydalanuvchi shu paytda ishlayotgan disk
  87. B) CD-ROM
  88. C) qattiq disk
  89. D) operatsion sistema saqlanadigan disk
  90. E) virtual disk
  91. Yorliq – bu …
  92. A) fayl, jild yoki dasturning nusxasi
  93. B) direktoriya
  94. C) fayl, jild yoki dasturning grafik tasviri
  95. D) ko`chirib o`tkazilgan fayl, jild yoki dastur
  96. E) Bunday tushuncha yo`q

 

  1. Fayllar o`chirilganda Savatcha (Korzina) aktivlashadi.
  2. A) Fayllar o`chirilganda, ular diskdan o`chib ketadi, savatchada ularning faqat ro`yxati qoladi
  3. B) Fayllar diskdan o`chib ketmaydi, ular Savatcha papkasida saqlanadi, ammo avval saqlanayotgan papkasida bo`lmaydi
  4. C) Fayllar diskdan o`chib ketmaydi, avval saqlanayotgan papkasida qoladi
  5. D) To`g`ri javob keltirilmagan
  6. E) ——–
  7. Kompyuterda virus qanday paydo bo`lishi mumkin?
  8. A) egiluvchan magnit diskdan o`tishi mumkin
  9. B) matematik masalani yechish paytida
  10. C) kompyuterga modem ulash paytida
  11. D) o`z-o`zidan o`taveradi
  12. E) To`g`ri javob keltirilmagan
  13. 28800 bit/s tezlik bilan axborot uzatadigan modem ikki saxifa matnni (3600 bayt) … vaqt ichida uzatadi
  14. A) 1 minut
  15. B) 1 soat
  16. C) 1 sekund
  17. D) 1 kun
  18. E) 4 minut
  19. Modem – bu … uchun mo`ljallangan qurilma
  20. A) axborotni chop etish
  21. B) axborotni saqlash
  22. C) axborotni shu vaqtda qayta ishlash
  23. D) axborotni telefon kanallari orqali uzatish
  24. E) To`g`ri javob keltirilmagan

 

  1. Axborot uzatish tezligi 28800 bit/s bo`lgan modem 1sek. da quyidagilar­dan qaysinisini uzata oladi?
  2. A) ikki saxifa matn (3600 bayt)
  3. B) rasm (36 Kbayt)
  4. C) audiofayl (360 Kbayt)
  5. D) videofayl (3,6 Mbayt)
  6. E) To`g`ri javob keltirilmagan

 

  1. Sifatli kommutatsiyali telefon tarmog`i orqali axborot uzatish tezligi … ga yetishi mumkin
  2. A) 56,6 Kbit/s
  3. B) 100 Kbit/s
  4. C) 1 Kbayt/s
  5. D) 1 Mbit/s
  6. E) 1 Gbit/s
  7. O`n oltilik sanoq sistemasida berilgan 3C va 7F sonlarining ko`paytmasini hisoblang
  8. A) 24D4
  9. B) 1DC4
  10. C) 3DC4
  11. D) 13C4
  12. E) 15C4
  13. Quyidagi ifodada sonlar qaysi sanoq sistemalaridan olingan ?

1111a / 111b * 11c = 1010111110000d

 

  1. A) a=16, b=2, c=8, d=2
  2. B) a=8, b=2, c=16, d=2
  3. C) a=2, b=8, c=16, d=2
  4. D) a=16, b=8, c=7, d=2
  5. E) a=16, b=7, c=6, d=2
  6. Sakkizlik sanoq sistemasidagi 6254327 berilgan.  Shu sonni o`nlik sanoq sistemasidagi 16 ga ko`paytirganda xosil bo`ladigan sonni o`n oltilik sanoq sistemasida ko`rsating.
  7. A) 1958D70
  8. B) 1DD9570
  9. C) 1DD9507
  10. D) 1958DF0
  11. E) DFDFC30
  12. Quyidagi o`tkazishni bajaring         (1234)5         ——–>  (   ?   )2
  13. A) 1100 0010
  14. B) 0011 1001
  15. C) 1011 0110
  16. D) 1100 1001
  17. E) To`g`ri javob keltirilmagan
  18. Quyidagi dasturning natijasi qanday bo’ladi ?

10   A$ = “OPPOK NON”

20   L = LEN(A$) : S$ = “”

30   FOR I = 1 TO L / 2

40   IF NOT (MID$(A$, I, 1) = “O”) THEN S$ = S$ + A$ ELSE S$ = S$ + “.”

50   S$ = S$ + “.”

60   NEXT I : PRINT “A$=”; A$;: PRINT ” S$=”; S$

  1. A) A$=OPPOK NON S$=….OPPOK NON…OPPOK NON…….
  2. B) A$=OPPOK NON S$=..OPPOK NON.OPPOK NON…
  3. C) A$=OPPOK NON S$=..OPPOK NON..OPPOK NON..
  4. D) A$=OPPOK NON S$=.OPPOK NON.OPPOK NON.
  5. E) A$=NON OPPOK S$=..OPPOK NON.OPPOK NON…
  6. Quyidagi dastur qanday ish bajaradi?

10   A=0:B=1:N=10: H=(B-A)/N

30   DEF FN F(X)=1/(1+x*x)

40   S=FN F(A)+FN F(B)

50   FOR X=A+H TO B-2*H STEP H*2

60   S=S+4*FN F(X)+2*FN F(X+H)

70   NEXT X

80   S=(S+4*FN F(B-H))/3*H

90   PRINT”S=”;S

 

  1. A) [A;B] oraliqda F(X)=1/(1+x*x) funksiyasining tugun nuqtalardagi qiymatlari yig`indisini topadi
  2. B) [A;B] oraliqda F(X)=1/(1+x*x) funksiyasi bilan chegaralangan yuzani xisoblaydi
  3. C) [A;B] oraliqda 1/(1+x*x)=0 tenglama ildizini topadi
  4. D) F(X)=1/(1+x*x) funksiyasining xosilasini xisoblaydi
  5. E) To`g`ri javob yo`q
  6. Savatchada oq(30 ta ) va qora sharlar bor. Agar (qora sharlar, oqlaridan ko`p emas)            yoki  (qora sharlar,  33 tadan kam emas)  bo`lsa, savatchadagi jami oq va qora sharlar miqdorini aniqlang ? Berilgan shartni qanoatlantiruvchi javobni ko`rsating.
  7. A) 61
  8. B) 30
  9. C) 62
  10. D) 32
  11. E) 25
  12. Quyidagi jadval berilgan:

Mikroelementlarning   Videomagitofon                         Televizor                        Zahiradagi

xillari                                              uchun zarur bo`lgan m-e.miq                              m-e. miq.

M1                                                    1                                           2                           80

M2                                                    1                                           1                           60

Bu jadvalda videomagnitifonni(VD) va televizorlarni(TV) tuzatish uchun zarur bo`ladigan mikroelementlarning miqdorlari ifodalangan.

Bitta VDni tuzatish uchun M1 dan bitta, M2 dan bitta, TVni tuzatish uchun esa M1dan ikkita, M2dan bitta kerak bo`ladi. Nechta VDni(X1) va TVni(X2) tuzatganda ustaxonaning daromadi eng ko`p bo`ladi. Bitta VD ta’mirlanganda 200 so`m va bitta TVni ta’mirlaganda 300 so`m foyda olinishi ma’lum.

 

  1. A) X1=20, X2=40, foyda 14 000 so`m
  2. B) X1=20, X2=30, foyda 15 000 so`m
  3. C) X1=10, X2=40, foyda 16 000 so`m
  4. D) X1=40, X2=20, foyda 14 000 so`m
  5. E) X1=30, X2=25, foyda 14 425 so`m
  6. “Audioterminal” bu:
  7. A) Nutqni kiritish – chiqarish qurilmasi
  8. B) Tovushni, nutqni diskka yozish qurilmasi
  9. C) Axborotni xotiraga yozishning bir turi.
  10. D) Kompyuter ekrani
  11. E) Kompyuterga ulanishi mumkin bo`lgan qo`shimcha ekran
  12. Dastur kompilyasiya qilingach identifikator … .
  13. A) O`z xolicha qoladi
  14. B) Nomi o`zgaradi
  15. C) Ikkilik kodi bilan almashtiriladi
  16. D) O`n oltilik kodi bilan almashtiriladi
  17. E) Xotira yacheykasi adresi bilan almashtiriladi
  18. Lampali sxemalarga asoslangan birinchi raqamli xisoblash mashina­lari qachon va qayerda ishlab chiqildi?
  19. A) Fransiya 1945 y.
  20. B) AQSH 1946-1948 y.y.
  21. C) Kiyev 1951 g.
  22. D) Angliya 1930-1940 y.y.
  23. E) Moskva 1952 y.
  24. Quyidagi internet – serverlardan qaysi biri izlanuvchan sistema ?
  25. A) RU
  26. B) COM
  27. C) COM
  28. D) RU
  29. E) XAMMASI
  30. Pochta qutisi va elektron adres bilan abonentlarni … ta’minlaydi?
  31. A) Web-brauzer
  32. B) Gipermatn
  33. C) Provayder
  34. D) Web-sayt
  35. E) URL

 

Kalit Informatika I – variant

 

1 – B

2 – E

3 – E

4 – E

5 – D

6 – B

7 – B

 

8 – E

9 – A

10 – A

11 – A

12 – A

13 – B

14 – E

15 – A

16 – C

17 – B

18 – A

19 – C

20 – D

21 – A

 

22 – A

23 – B

24 – A

25 – A

26 – A

27 – B

28 – B

 

29 – D

30 – D

31 – A

32 – E

33 – B

34 – D

35 – C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Информатика 1 -вариант

  1. Правила передачи информации в Интернет
  2. A) Провайдер
  3. B) Протокол
  4. C) Web-сираница
  5. D) Web-сайт
  6. E) Web-сервер
  7. Когда и где создан первый Web-brauzer ?
  8. A) 1990-г. Троунг Тронг Ти
  9. B) 1991-г. Вильгелм Шиккард
  10. C) 1989-г. Броусер
  11. D) 1990-г. Шарль де Калмар
  12. E) 1990-г. Тим Бернерс Ли
  13. В каком ряду приведены только поисковые системы Internet?
  14. A) Opera, Rambler
  15. B) Netscape Navigator
  16. C) Netscape Communicator
  17. D) Mosaic, AdWiper
  18. E) Aport, Yahoo
  19. Как называются команды языка HTML?
  20. A) Тег
  21. B) Меню
  22. C) Дескриптор
  23. D) Титул
  24. E) A и C
  25. Какой дескриптор используется для жирного шрифта ?
  26. A) Italik
  27. B) Underline
  28. C) Black
  29. D) Bold
  30. E) Нет правильного ответа
  31. В каком ответе приведен код зелёного цвета?
  32. A) 0000FF
  33. B) 00FF00
  34. C) FF0000
  35. D) 000000
  36. E) Правильный ответ не указан
  37. <P Align = “Justufy”> – означает …
  38. A) Имя текста
  39. B) Выравнивание текста по ширине
  40. C) Выравнивание текста по серидине
  41. D) Выравнивание текста по левому краю
  42. E) Выравнивание текста по правому краю
  43. Для чегослужит дескриптор VSPACE ?
  44. A) Оставляет место с левой стороны рисунка
  45. B) Оставляет место с правой стороны рисунка
  46. C) Оставляет место с верху рисунка
  47. D) Оставляет место снизу рисунка
  48. E) C и D
  49. Указатель … размещает рисунок по верхней границе
  50. A) Top
  51. B) Bottom
  52. C) Middle
  53. D) Width
  54. E) Height
  55. Число байт, необходимое для записи числа 814:
  56. A) 6
  57. B) 10
  58. C) 42
  59. D) 112
  60. E) 192
  61. Если досье на сотрудников занимают 45 мегабайт и каждое из них имеет объем 12 страниц ( 48 строк по 64 символа в каждой), то число досье равно:
  62. A) 1280
  63. B) 3840
  64. C) 1250
  65. D) 1560
  66. E) 1024
  67. Сведения о сотруднике хранятся в виде строки из 2048 символов. Сведения обовсех 8192 сотрудниках можно разместить на минимальном числе дискет емкостью 1.2М, равном:
  68. A) 14
  69. B) 12
  70. C) 10
  71. D) 8
  72. E) 16
  73. Число байт, необходимое для записи выражения 84*48:
  74. A) 3
  75. B) 4
  76. C) 8
  77. D) 12
  78. E) 16
  79. Количество пар одинаковых символов, закодированных полубайтами в сообщении 101110011011100010011100, равно
  80. A) 4
  81. B) 2
  82. C) 5
  83. D) 3
  84. E) 6
  85. Текущий диск – это …
  86. A) диск, с которым пользователь работает в данный момент времени
  87. B) CD-ROM
  88. C) жесткий диск
  89. D) диск, в котором хранится операционная система
  90. E) виртуальный диск
  91. Ярлык – это …
  92. A) копия файла, папки или программы
  93. B) директория
  94. C) графическое изображение файла, папки или программы
  95. D) перемещенный файл, папка или программа
  96. E) Нет такого понятия

 

  1. При удалении файлов активизируется Корзина.
  2. A) При удалении файлы стираются с диска, а в корзине хранится лишь их список.
  3. B) Файлы не удаляются с диска, они хранятся в папке Корзина, но в папке, где они находились, их уже нет.
  4. C) Файлы не удаляются с диска, они хранятся в той же папке, что и раньше.
  5. D) Правильный ответ не приведен
  6. E) ——–
  7. Как вирус может появиться в компьютере?
  8. A) переместиться с гибкого диска
  9. B) при решении математической задачи
  10. C) при подключении к компьютеру модема
  11. D) самопроизвольно
  12. E) Правильный ответ не приведен
  13. Модем, передающий информацию со скоростью 28 800 бит/с, может передать две страницы текста (3 600 байт) в течение…
  14. A) 1 минуты
  15. B) 1 часа
  16. C) 1 секунды
  17. D) 1 дня
  18. E) 4 минуты
  19. Mодем – это устройство, предназначенное для …
  20. A) вывода информации на печать
  21. B) хранения информации
  22. C) обработки информации в данный момент времени
  23. D) передачи информации по телефонным каналам связи
  24. E) Правильный ответ не приведен

 

  1. Модем, передающий информацию со скоростью 28800 бит/с, за 1 с может передать …
  2. A) две страницы текста (3600 байт)
  3. B) рисунок (36 Кбайт)
  4. C) аудиофайл (360 Кбайт)
  5. D) видеофайл (3,6 Мбайт)
  6. E) Правильный ответ не приведен

 

  1. Максимальная скорость передачи информации по качественной коммутируемой телефонной линии может достигать …
  2. A) 56,6 Кбит/с
  3. B) 100 Кбит/с
  4. C) 1 Кбайт/с
  5. D) 1 Мбит/с
  6. E) 1 Гбит/с
  7. Вычислить произведение чисел 3C и 7F в шестнадцатеричной системе счисления
  8. A) 24D4
  9. B) 1D4C
  10. C) 34D4
  11. D) 13D4
  12. E) 15D4

 

 

  1. Определите систему счисления чисел в приведенном выражении?

1111 / 111 * 11 = 1010111110000

a              b           c                                         d

  1. A) a=16, b=2, c=8, d=2
  2. B) a=8, b=2, c=16, d=2
  3. C) a=2, b=8, c=16, d=2
  4. D) a=16, b=8, c=7, d=2
  5. E) a=16, b=7, c=6, d=2
  6. Дано 6254327 в восьмеричной системе счисления. Умножить это число на 16 в десятичной системе и результат указать в шестнадцатиричной системе
  7. A) 1958D70
  8. B) 1DD9570
  9. C) 1DD9507
  10. D) 1958DF0
  11. E) DFDFC30
  12. Выполните преобразование (1234)5 —–> ( ? )2
  13. A) 1100 0010
  14. B) 0011 1001
  15. C) 1011 0110
  16. D) 1100 1001
  17. E) Правильный ответ не приведен
  18. Определите резульат выполнения следуешей программы

10   A$ = “ОППОК НОН”

20   L = LEN(A$) : S$ = “”

30   FOR I = 1 TO L / 2

40   IF NOT (MID$(A$, I, 1) = “О”) THEN S$ = S$ + A$ ELSE S$ = S$ + “.”

50   S$ = S$ + “.”

60   NEXT I : PRINT “A$=”; A$;: PRINT ” S$=”; S$

  1. A) A$=ОППОК НОН S$=….ОППОК НОН…ОППОК НОН…….
  2. B) A$=ОППОК НОН S$=..ОППОК НОН.ОППОК НОН…
  3. C) A$=ОППОК НОН S$=..ОППОК НОН..ОППОК НОН..
  4. D) A$=ОППОК НОН S$=.ОППОК НОН.ОППОК НОН.
  5. E) A$=НОН ОППОК S$=..ОППОК НОН.ОППОК НОН…
  6. Что выполняет данная программа?

10   A=0:B=1:N=10: H=(B-A)/N

30   DEF FN F(X)=1/(1+x*x)

40   S=FN F(A)+FN F(B)

50   FOR X=A+H TO B-2*H STEP H*2

60   S=S+4*FN F(X)+2*FN F(X+H)

70   NEXT X

80   S=(S+4*FN F(B-H))/3*H

90   PRINT”S=”;S

 

  1. A) Находит сумму значений функции F(X)=1/(1+x*x) в узловых точках на про­межутке [A;B]
  2. B) Вычисляет площадь ограниченный графиком функции F(X)=1/(1+x*x) на про­межутке [A;B]
  3. C) На промежутке [A;B] находит корень уравнения 1/(1+x*x)=0
  4. D) Находит производное функции F(X)=1/(1+x*x)
  5. E) Нет правильного ответа
  6. В корзине лежат 30 белых шаров и несколько чёрных. Сколько в корзине может быть шаров(белых и чёрных вместе), если (чёрных не больше,чем белых) или (чёрных не меньше 33) ? Укажите ответ удовлетворяющий данному условию.
  7. A) 61
  8. B) 30
  9. C) 62
  10. D) 32
  11. E) 25
  12. Типы Количество необходимых мик.эл.  Колич. м-э

микроэлементов                   Видеомагитофон                  Телевизор               на складе

М1                                                    1                                           2                           80

М2                                                    1                                           1                           60

В таблице приведены количества микроэлементов необходимых для ремонта одного видеомагнитафона(ВМ) и телевизора(ТВ). Если известно что прибыль от ремонта одного ВМ 200 сум а одного ТВ 300 сум, определить количество ремон­тируемых ВМ (Х1) и ТВ (Х2) при котором прибыль мастерской будет наибольшим.

  1. A) Х1=20, Х2=40, прибыль 14 000 сум
  2. B) Х1=20, Х2=30, прибыль 15 000 сум
  3. C) Х1=10, Х2=40, прибыль 16 000 сум
  4. D) Х1=40, Х2=20, прибыль 14 000 сум
  5. E) Х1=30, Х2=25, прибыль 14 425 сум
  6. “Аудиотерминал” -это:
  7. A) Устройство ввода-вывода речи
  8. B) Устройство записи речи, звука на диск
  9. C) Способ записи информации в память
  10. D) Экран компьютера
  11. E) Дополнительный экран подсоединяемый к компьютеру
  12. При компиляции программы идентификатор … .
  13. A) не изменится
  14. B) изменит название
  15. C) преобразуется в двоичный код
  16. D) преобразуется в шетнадцатеричный код
  17. E) преобразуется в адрес ячейки памяти
  18. Когда и где появились первые ЦВМ на ламповых схемах
  19. A) Франция 1945 г.
  20. B) США 1946-1948 г.г.
  21. C) Киев 1951 г.
  22. D) Англия 1930-1940 г.г.
  23. E) Москва 1952 г.
  24. Какой из этих интернет -серверов является поисковой ?
  25. A) RU
  26. B) COM
  27. C) COM
  28. D) RU
  29. E) ВСЕ
  30. Обеспечивает абонентов почтовым ящиком и электронном адресом – …
  31. A) Web-brauzer
  32. B) Гипертекст
  33. C) Провайдер
  34. D) Web-сайт
  35. E) URL

 

Ключ  Informatika I – variant

 

1 – B

2 – E

3 – E

4 – E

5 – D

6 – B

7 – B

 

8 – E

9 – A

10 – A

11 – A

12 – A

13 – B

14 – E

 

15 – A

16 – C

17 – B

18 – A

19 – C

20 – D

21 – A

 

22 – A

23 – B

24 – A

25 – A

26 – A

27 – B

28 – B

 

29 – D

30 – D

31 – A

32 – E

33 – B

34 – D

35 – C

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

blog lam dep | toc dep | giam can nhanh

|

toc ngan dep 2016 | duong da dep | 999+ kieu vay dep 2016

| toc dep 2016 | du lichdia diem an uong

xem hai

the best premium magento themes

dat ten cho con

áo sơ mi nữ

giảm cân nhanh

kiểu tóc đẹp

đặt tên hay cho con

xu hướng thời trangPhunuso.vn

shop giày nữ

giày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thonmau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ